Cape Town en Karongwe - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Richard Klein - WaarBenJij.nu Cape Town en Karongwe - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Richard Klein - WaarBenJij.nu

Cape Town en Karongwe

Door: Richard Klein

Blijf op de hoogte en volg Richard

04 Juni 2013 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Oke hier is dan eindelijk een langverwachte update.
Na het great white programa had een paar dagen in kaapstad heb weer de tafelberg beklommen om daarna te abseilen om daarna weer omhoog te klimmen je gaat niet helemaal naar de bodem dus je moet weer omhoog en dan is er nog het geval van omlaag wat een stuk makkelijker lopen is (NOT) moest mezelf een paar keer tegen houden om niet te snel te gaan maar heb het weer gered gelukkig niet zo veel spierpijn de volgende ochtend.
Heb de cape point tour gedaan met een gids die zo gek als een deur is geweldige kerel het was weer mooi glukkig hadden we mooi weer, de picknic plaats werd nog beroorft door een paar bavianen waardoor we als een speer al het eten naar binnen moesten brengen.

Daarna was het tijd om weer verder te gaan naar Jo'burg voor mij project in Karongwe wat begon met een orientatie week waar we een heleboel moesten leren over prooidieren zoals welke soort het is impala, kudu, gnoes, enz, het geslacht, leeftijd klasse A het jongst, B jong volwassen, C volwassen oude dieren.
Hebben nog een cursus eerste hulp gedaan en training voor verschillende situatie's auto ongeluk, brand, enz. GVi houd van oefeningen.
En dan zijn we er nog niet we hebben ook bezoek gebracht aan Khamai een reptielen centrum voor training voor omgang met giftige slangen en the lot.
Oefeningen met het vangen van een giftigeslang was zoals gewoonlijk weer haantje de voorste als het ging voor vrijwillgers bleek dat we gingen trainen met een puff adder een van de giftigste slangen dat was erg interesant je moet verdomd je best doen om gebeten te worden (wat natuurlijk niet de bedoeling is).
T-lem training dat is een ontvang apperaat dat singalen ontvangt van zenders die zijn geimpleteerd bij dieren dat duurt wel even voor je het goed onder de knie heb.

In het eerste weekend gingen we voor een sleep out in de bush waar we omstebeurt de wacht moesten houden (big 5 gebied) dat was geweldig de sterren hemel was weer mooi en een mooi kamp vuur natuurlijk.
Op mijn eerste avond drive had ik al weer geluk met een luipaard in de boom met een impala kill ze is nogal verlegen dus zij klom uit de boom, in een poging om haar terug te krijgen deden we alle lichten uit en wachten we tot we wat konden horen na zo'n 20 minuten wisten we dat ze niet terug zou komen dus deden we de lichten weer aan twee keer raden wie er tegenover ons zat... juist onze luipaard niemand die maar ook iets gehoord heeft.

En je maakt naturlijk ook het nodige mee zoals waneer andreas stopten om wat te vertellen over een boom waarvan de schors was verwijderd, toen een boom begon te bewegen op 7 uur bleek een olifant te zijn te dicht bij voor mijn gemak en begon het wachten na een half uur had andreas er genoeg van en probeerden wij zo rustig mogelijk weg te komen en het laatste wat je dan wilt is een lekken band, wat we natuurlijk kregen heb nog nooit iemand zo snel een band zien verwisselen dat moest wel een record wezen.

En een wijzen les ga niet feesten de nacht voor je naar kruger ga, ik en james konden nog waker blijven maar 2 anderen hadden een heel duur dutje.
We zagen een heleboel waaronder een paar ground hornbills, olifanten, nijlpaarden en nog veel meer geen slechte dag.

Een luipaard kreeg eindelijk zijn zender dus daar konden we naar op zoek wat niet meevalt in de bush.
Gelukkig kwamen we een hooft ranger tegen die wilde weten hoe het met hem ging, dat ging dus offroad door de bush in het donker (luipaarden zijn s'nachts actief) maar we vonden hem, in het territorium van een andere luipaard kan wel vertellen dat de ranger er niet blij mee was, maar het was awesome om

• 04 Juni 2013 - 19:49

Rob En Yvonne Klein:

Hoi Indy,

Vol ongeduld uitgekeken naar dit verslag en je stelt ons zeker niet teleur. Weer een fantastisch en boeiend avonturenverhaal. Het leven in Afrika is alles behalve saai te noemen.

Je houdt wel van een gevaarlijk leven.
    Geen wonder dat wij met de dag grijzer worden HIHIHIHI.

We houden van je wereldgozer. Veel plezier met wat je ook van plan bent deze maand!

Dikke kus, pa en ma