Eerste week in Nieuw Zeeland
Door: Richardklein
Blijf op de hoogte en volg Richard
14 Mei 2010 | Nieuw Zeeland, Taupo
Na mijn aankomst in Auckland zonder veel bijzonders gedaan te hebben ben ik gelijk door gegaan naar Waitomo caves een klein plaatsje met veel groten.
Daar heb ik de lost world epic gedaan 7 uur onder de grond het was echt geweldig na een abseil van 100 meter en een lunch in de grot zijn we verder geklommen door gaten gekropen, een klein stukje onder water wat nogal krap was je moest op je rug gaan liggen en jezelf met je hande vooruit duwen het durde gelukkig niet zo lang ook moesten we op een moment een muur beklimmen om bij een hoger level te komen eenmaal boven vertellde onze gids T dat er een kleine overhang was waar we aankonde hangen en dan hoefde we alleen maar onze benen op te trekken en los te laten (het was te ondiep om echt te spingen gelukkig ben ik niet zo groot) eenmaal meneden konden we natuurlijk weer terug omhoog klimmen waar T een ander leuk idee had er was ook een waterval die route was leuker om te doen doe daar hing ik weer boven een zwart gat je kon amper het water zien.
eenmaal boven de waterval hadden we warm drinken en een snack wat ik wel nodig ha ondanks de wetsuits was het nog steeds koud in het water.
na nog wat springen en klimmen kwamen we op een punt waar even konden rusten als we onze lichten uitdeden konden we alle glowworms zien het leek wel de galaxy het was heel indrukwekend na nog wat lopen, klimmen was er dan eindelijk de uitgang en een grote verassing het was een 2km hike terug naar het begin punt waar we na een lekkere warme douche een bbq hadden.
Daarna was het door naar Rotorua gelukkig had lori ontmoet tijdens het caving en ze had mijn een lift aangeboden.
Na een 2 uur durende rit kwamen aan in rotorua en de volgende dag zijn we gelijk gaan raften.
Allemaal klaar voor de grote val na een paar kleine watervaljes en wat stroomversnellingen kwam de grote drop van 7 meter het was over in de blink of an eye gelukkig kwamen we
goed terecht en niet ondersteboven.
Na een dag relaxen zijn we doorgereden naar Taupo vanmiddag naar de hot pools en wat van de stad bekijken.
13 Mei 2010 - 22:57
Alexander:
Wat een spanning weer, dat je het allemaal weer overleeft hebt, haha. Lost op TV is er niets bij ;-)
Nog veel plezier en ga nu eens wat werk doen, het lijkt wel vakantie wat je aan het vieren bent.
15 Mei 2010 - 15:25
Debbie:
Hello Vliegende Hollander,
Allemachtig man ik had gewoon spierpijn na het lezen van je verslag (geintje). Als ik zie wat jij allemaal gedaan hebt ben ik moe.
Wat moet jij een gigantisch uithoudingsvermogen hebben zeg, geweldig weer om te lezen wat je allemaal gedaan hebt in een paar dagen. Je had het trouwens weer mooi voor elkaar dat je een lift kreeg, niet verkeerd.
Ik ben een paar dagen bij Tante Pit en Ome Wim geweest en uiteraard was jij het gesprek van de dag, geweldig hoor hoe trots iedereen op je is, en de verslagen die je schrijft zijn echt geweldig leuk. Je zou een boekje moeten maken.
Nou Gulliver ik wens je ontzettend veel plezier en geniet ervan, en voorzichtig aan.
Heel veel liefs en dikke knuffel.
Debbie -
16 Mei 2010 - 11:12
Rob & Yvonne:
WHOOH!!! Je bent lekker bezig…………………wat een belevenissen weer! Dit is echt jouw leven……….het kan voor jou niet spectaculair genoeg zijn. We moeten wel de atlas erbij nemen om ons voor te stellen, waar je nu precies geweest bent. Dat maakt aardrijkskunde weer extra leuk en houdt onze topografie op peil! Hierdoor worden we alleen maar nieuwsgieriger…………effe kijken of we nog een vlucht kunnen boeken met familiekorting. Komen we gezellig met z´n allen persoonlijk ontdekken wat voor kick je krijgt van deze avonturen GRAPJE!)
Lekker relaxen In Taupo.
Gisteren was onze surpriseparty voor Astrid geslaagd, ze was ook even zoet met het uitpakken van haar cadeautjessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. Houdt haar Hyves maar in de gaten. foto´s zeggen denk ik genoeg. Gelukkig duurt het nog héééééééééél lang voordat je moeder 50 wordt HIHIHIHIHI.
Doe voorzichtig. We houden van je.
Een warme computerknuffel, pa & ma